Vem vinner Tour de France 2024?

  • 100% upp till 1000 kr
  • Omsättningskrav 8x, minsta odds 1.80
  • Läs mer om Bethard
  • Nylanserad hemsida
  • Snabba uttag
  • Grymma odds
Vem vinner Tour de France 2024? Odds, etapper & datum

Ett av årets största händelser inom cykelsporten är Tour de France som går av stapeln mellan den 29 juni och 21 juli. Förra året var det danska Jonas Vingegaard som korsade mållinjen som slutlig vinnare av Tour de France 2023. I årets upplaga ser det mesta ut som att blir slovenen Tadej Pogacar som tar hem den prestigefyllda titeln.

Den totala sträckan för Tour de France är 3 500 kilometer och cyklisterna sitter upp till sex timmar på sadeln om dagen. Tävlingen är uppdelad i olika etapper samt ett par vilodagar. Etapperna är av varierad art, från platt underlag till körning i kuperat landskap. Den cyklist som kör snabbast i flest etapper vinner Tour de France. I normala fall står Paris målgång när den sista etappen körs, men i år är det istället Nice som är slutlig hållplats för Tour de France 2024. Paris är i full gång med att förbereda inför sommar-OS och därför denna ändring.

Den här artikeln är en summerande guide till dig som är nyfiken på tävlingen och vill betta på Tour de France 2024. Häng med och ta reda på mer om ett av cykelårets höjdpunkter!

Etapperna i Tour de France 2024

Totalt består Tour de France av 21 olika etapper som cyklisterna ska genomföra under den totala perioden som tävlingen är igång. Just nu är årets upplaga av Tour de France i full fart och man har redan genomfört flera av de nämnda etapperna. Och eftersom det är olika landskap och förutsättningar att köra i, är det spännande att betta på vinnare Tour de France, men också olika etappodds. 

Den första etappen brukar vanligtvis köras på kuperat underlag för att sedan gå över till körning på platt underlag och därefter tuffare klättring under bergsetapperna. Tour de France är ett variationsrikt lopp som är underhållande att följa även från skärmen.

Under loppets gång och i takt med att etapperna genomförs uppdateras dels en generell ranking, men också en ranking på etapper. 

Oddsen att vinna Tour de France 2024

Det är alltså Tadej Pogacar som många tror kommer att vinna årets Tour de France. Hans vinnarodds är just nu låga 1.05 hos Bethard. Pogacars ihållande favoritskap är ett bevis för att slovenen kör bra under den pågående Tour de France-tävlingen.

Fjolårsvinnaren Jonas Vingegaard är också med i gemet, vilket inte var helt självklart innan loppet. Dansken kraschade nämligen olyckligt en tid före loppet och länge var det osäkert om 27-åringen skulle kunna tävla i Tour de France. Men han är med och är just nu andra favorit hos Bethard, dock till höga oddset 7.00. Pogacar är alltså solklar favorit.

Remco Evenepoel är en annan kandidat i Tour de France 2024. Belgaren vann bland annat Vuelta a España för två år sedan och cyklade in tvåa i etapploppet Paris-Nice förra året.

Aktuella odds – vem vinner Tour de France 2024 (Bethard)

Tadej Pogacar 1.05
Jonas Vingegaard 7.00
Remco Evenepoel 65.00

Aktuella odds team-vinnare Tour de France 2024 (Bethard)

UAE Team Emirates 1.01
Ineos Grenadiers 13.00
Soudal-Quick Step 13.00
Team Visma-Lease a Bike 23.00

Se Tour de France på TV eller via stream

För dig som vill följa Tour de France live är tipset att ratta in Discovery+. Kanalen har rättigheter till alla sändningar från loppet. Där hittar du streaming av alla Tour de France etapper 2024. 

Ett annat tips är att spana in möjligheten att livestreama Tour de France hos något spelbolag på nätet. Då kan du behöva registrera dig och aktivera ditt spelsaldo. Men i övrigt brukar den här typen av streaming vara gratis.

Skribent: Karin

Jag hjälper dig att ha koll på det senaste i sportens värld, inte minst marknadens bäst odds. Personligen är jag sportintresserad på bred front och följer det mesta som spelas med boll och puck. Boxning är också en favorit, liksom motorsport där jag helst kikar på F1. Oavsett det är seriematcher, turneringar eller mästerskap delar jag med mig av användbara speltips som är till underlag för ditt bettande.

Skriven den 15 juli, 2024