Vem vinner Serie A 2024/2025?

  • Upp till 1500 kr i spelkrediter + 100 gratisspel
  • 1x fastställt spel för att få spelkrediterna
  • Läs mer om Bet365
  • Min. insättning för spelkrediter är 50 kr & gratisspel är 500 kr
  • Max pris, spelrestriktioner, exkluderingar, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.
  • Erbjudandet gäller nya kunder. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter.
Vem vinner Serie A 2024/2025? Odds & speltips

Även om Serie A, Italiens högsta division i fotboll, har tappat aningen av sin forna glans är ligan fortfarande en av Europas bästa. Under årens lopp har italienska storklubbar skördat framgångar i de europeiska turneringarna och här spelar världsstjärnor. På de italienska fotbollsläktarna finns några av de mest högljudda fansen och stämningen är på topp. Inför den nya säsongen är vi många som ställer oss frågan; vem vinner Serie A 2024/2025?

I Sverige gillar många fotbollsfantaster att följa italiensk fotboll och intresset för att betta på vem som vinner Serie A är stort. Även i år verkar spelbolagen säkra på att det blir någon av de klassiska klubbarna som tar hem Scudetton. Vi snackar alltså Inter, Milan eller Juventus. Men inför säsongen 2024/2025 är Napoli också med och utmanar. 

Så, vem tror du tar hem Serie A titeln den här säsongen? Kan det bli en repris för Inter som vann förra säsongen med hela 19 poäng mer än Milan på andra plats? Här guidar vi dig till en ny säsong av den italienska högsta ligan. Ditt underlag för att betta på vem som vinner Serie A 2024/2025!

Regerande mästare Serie A

Det var länge Juventus, Inter och Milan som varvade seriesegern i Serie A, fram tills det att Napoli skrällde genom att vinna säsongen 2022/23. Maradonas gamla klubb väckte liv i en annars ganska slentrian liga och intresset för Serie A växte på nytt. Det blev ingen repris för napolitanarna säsongen efter, istället dominerade Inter stort. Den Milano-baserade klubben under ledning av Simone Inzaghi tog hem Lo Scudetto med bravur och stor övertygelse. Inter gjorde 89 mål på 38 matcher och släppte in så få som 22. Men så bestod truppen också av namn som Lautaro Martínez, Marcus Thuram, Hakan Calhanoglu och Alessandro Bastoni.

Att de regerande mästare nu är favorit att vinna igen när Serie A säsongen 2024/2025 drar igång är knappast förvånande. Klubben vann serien med så stora siffror att det är svårt att spekulera kring något annat än en repris. Totalt har Inter vunnit Serie A-titeln 20 gånger, endast Juventus har vunnit flera. 

Vilka kan utmana Inter Milan att vinna Serie A 2024/2025?

Det mesta tyder på att Inter är redo att försvara titeln från förra säsongen. Under transferperioden gjorde klubben dessutom plats för ytterligare nyckelspelare som exempelvis Sassuolos Davide Frattesi och Tajon Buchanan som senast spelade i Club Brügge.  

Men å andra sidan lurar Juventus med nya tränaren Thiago Motta runt knuten lika väl som AC Milan, som nyligen bekräftade köpet av Spaniens lagkapten Alvaro Morata. Napolis chanser att utmana Inter i toppen är på pappret inte lika starka, men vi vet att laget kan överraska. 

Aktuella odds på vem vinner Serie A 2024/2025 (bet365)

Inter Milan 1.65
Juventus 5.00
Milan 7.50
Napoli 8.00
Atalanta 21.00

Datum Serie A säsongen 2024/25

Omgång 1 av Serie A drar igång den 17 augusti och seriespelet avslutas i maj 2025. Det är då vi får veta vilket lag som vinner Scudetton. Vill du streama Serie A är det TV4 Play du ska ratta in. De har sändningsrättigheterna till samtliga omgångar den här säsongen.

Ett tips är att prova på livebetting samtidigt som du streamar Serie A-matcherna. Det innebär att du lägger dina bet i realtid samtidigt som matchen pågår, underhållande och väldigt spännande!

Skribent: Karin

Jag hjälper dig att ha koll på det senaste i sportens värld, inte minst marknadens bäst odds. Personligen är jag sportintresserad på bred front och följer det mesta som spelas med boll och puck. Boxning är också en favorit, liksom motorsport där jag helst kikar på F1. Oavsett det är seriematcher, turneringar eller mästerskap delar jag med mig av användbara speltips som är till underlag för ditt bettande.

Skriven den 22 juli, 2024