Vem vinner La Liga 2024/225?

  • 500 kr i gratisspel
  • Omsättningskrav: 1x, minst odds 1.80
  • Läs mer om Leo Vegas
  • Kom igång snabbt med Bankidentifikation.
  • Experter på betting i mobilen.
  • Stort utbud av streamade matcher.
18+ år – Spela ansvarsfullt, Stödlinjen, Spelpaus, Läs fullständiga regler och villkor här. Erbjudandet gäller nya spelare från 17 januari 2024 och framåt. Min. insättning 100 kr. Inget omsättningskrav.
Vem vinner La Liga 2024/2025? Odds & speltips

Den spanska proffsligan i fotboll är en av de främsta sett till världens många ligor. Här hittar vi storlag som Real Madrid, Barcelona och Atlético Madrid för att nämna några. Flera av La Liga-lagen tenderar att gå långt i de europeiska turneringarna som Champions League och Europa League. Med tanke på Spaniens EM-guld tidigare i somras är så klart intresset för vem som vinner La Liga 2024/2025 än större. 

Kan det bli en ny titel för Real Madrid nu när de dessutom kan räkna med Mbappé? Eller kommer istället Barcelona ta revansch för den senaste säsongen där Real vann ligan med hela 10 poäng före katalanerna? Som alltid är spekulationerna i full rullning inför en ny säsong och vill du betta på vem som vinner La Liga 2024/25 kommer här ett bra underlag att utgå från. 

Upplägg och datum La Liga 2024/25

Den första upplagan av La Liga, eller La Primera Divisón som den också går under, gick av stapeln för närmare 90 år sedan. Under den här perioden har ett tiotal olika klubbar vunnit titeln som spanska mästare. Men Real Madrid är mästarnas lag med så mycket som 33 ligatitlar på hyllan.

Säsongen består av 38 omgångar och drar igång i slutet av augusti och avgörandet sker framåt maj året efter. Totalt har La Liga fyra direktbiljetter till gruppspelet i Champions League. Laget som slutar på femte plats får spela Europa League och sexan får chansen att kvala till samma turnering. 

De tre lag som hamnar sist i tabellen när La Liga 2024/25 är över åker ner i division. Dessa klubbar får istället spela Segunda División under säsongen 2025/26.

Odds på vem som vinner La Liga 2024/25

Långtidsspel på La Liga är alltid ett kul nöje för dig som gillar att betta på europeisk fotboll. Det brukar i regel röra sig om samma lag som har chansen att vinna, men från säsong till säsong dyker det upp nya utmanare. Senast var exempelvis Girona en klubb som satte sitt namn på kartan och slutade trea i tabellen. Vinnaroddset på Girona inför säsongen 2023/24 var tämligen högt och få trodde nog att Kataloniens andra La Liga-klubb skulle kunna göra så bra ifrån sig. 

I skrivande stund är Real Madrid favorit att vinna La Liga 2024/25. Tror du på en repris från förra säsongen ger ett spel på Real just nu 1.45 x pengarna hos LeoVegas. Blir det istället ligaseger för Barcelonas nya tränare Hans-Dieter Flick med mannar är utbetalningen 4.50. Atlético Madrid lurar som tredje favorit och spelas nu till oddset 10.00 hos samma spelbolag.

Odds på vem som vinner La Liga 2024/25 (LeoVegas):

Real Madrid 1.45
FC Barcelona 4.50
Atlético Madrid 10.00
Girona 21.00
Athletic Bilbao 26.00
Real Sociedad 26.00

Speltips inför La Liga 2024/25

Du som gillar att betta på spansk fotboll kan redan nu lägga ett långtidsspel på vem som vinner La Liga 2024/25. Personligen tror jag att Real Madrid kommer att fortsätta dominera La Liga. Det är ett stabilt lagbygge och ingen större turbulens inom klubbens väggar. 

Sett till oddsen är mitt tips att även spana in andra marknader som exempelvis lag att sluta topp 3 eller liknande. Jag vill slå ett slag för Athletic Bilbao med VM:s unga stjärna Nico Williams. Han är så klart en av de mest efterfrågade spelarna på transfermarknaden, men i dagsläget ser det ut som att Williams stannar ytterligare ett år i norra Spanien. Därefter blir det förmodligen Barcelona, eller möjligtvis Premier League (en del snack om Chelsea).

Skribent: Karin

Jag hjälper dig att ha koll på det senaste i sportens värld, inte minst marknadens bäst odds. Personligen är jag sportintresserad på bred front och följer det mesta som spelas med boll och puck. Boxning är också en favorit, liksom motorsport där jag helst kikar på F1. Oavsett det är seriematcher, turneringar eller mästerskap delar jag med mig av användbara speltips som är till underlag för ditt bettande.

Skriven den 21 juli, 2024