Inför Mexikos GP 2024

  • 1000 kr gratisspel
  • Minsta odds: 1.80
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
Inför Mexikos GP 2024, odds, datum, svensk tid

Det är bara fyra deltävlingar kvar av årets F1-VM och närmast stundar Mexikos GP som går av stapeln helgen den 25 – 27 oktober. Mexikos GP 2024 tenderar att bjuda på en häftig atmosfär både på och kring banan, faktum är att många förare hyllar den här deltävlingen. Publiken, som kan bestå av närmare 110 000 åskådare, tenderar att vara en av de bästa och känslan inne på Magdalena Mixhuca Sports City är fantastisk. Max Verstappen har vunnit tävlingen fem gånger och senast var det även han som kom in etta. Inför Mexikos GP 2024 har spelbolag som Unibet tre favoriter, varav Verstappen är ett av namnen.

Bettingbolaget Unibet erbjuder lägst vinnarodds på Leclerc, Verstappen och Norris – alltså de tre just nu högst rankade VM-förarna. Årets utmanare i Mexiko har närmat sig nederländaren i den generella rankingen 2024 efter att ha nått fina placeringar under det pågående GP-året.

Vill du betta på Mexikos GP? Häng med, vi ger dig det bästa underlaget för att tippa på F1 2024!

Kort om Mexikos GP 2024

Efter att Mexikos Grand Prix har ägt rum återstår endast tre deltävlingar av årets F1-VM. Sedan har vi en ny F1-mästare att kora och även om det inte varit samma dominans som tidigare år tyder mycket på att Max Verstappen tar hem titeln på nytt. Inför Grand Prix i Mexiko är nederländaren en av tre favoriter att vinna loppet. Han utmanas av Ferraris Charles Leclerc samt Norris som kör för McLaren Mercedes. Den sistnämnda ligger just nu bäst till för att möjligtvis närma sig Verstappen än mer i VM-tabellen.

Mexikos GP körs i den gigantiska huvudstaden på Hermanos Ridriguez-banan som invigdes redan 1940. Den var dock stängd i över 20 år, men efter att ha förbättrats är GP-banan nu ett standardinslag på årets F1-agenda. Banan, som består av 17 kurvor, är strax över 4,3 kilometer lång och förarna ska köra totalt 71 varv.

Program & datum för Mexikos GP 2024:

25 oktober: Träningspass 1 – kl. 21.00 (svensk tid)

26 oktober: Träningspass 2 – kl. 00.00 – 01.30 (svensk tid)

26 oktober: Träningspass 3 – kl. 19.30 – 20.30 (svensk tid)

26 oktober: Kval – kl. 23.00 – 00.00 (svensk tid)

27 oktober: Race – kl. 21.00 (svensk tid)

Vem vinner Mexikos GP?

Max Verstappen har fina meriter från Hermanos Ridriguez-banan där han vunnit en handfull gånger. Senast var 2023 då den regerande F1-mästaren vann loppet före Lewis Hamilton och årets favorit tillika segrare i det senaste loppet i USA, Charles Leclerc, på tredje plats. Inför årets GP i Mexico City kretsar snacket kring tre förare, de två nämnda samt Lando Norris som just nu är tvåa i VM-rankingen.

Tar Verstappen ytterligare poäng i Mexiko kommer hans ledning i VM öka och chanserna för ännu en mästartitel är mer än goda. Norris ligger just nu ”bara” 57 poäng efter och då ska vi ha i åtanke att avståndet krympt avsevärt under VM-säsongens gång.

Odds på Mexikos Grand Prix

Charles Leclerc – 3.25

Max Verstappen – 3.75

Lando Norris – 3.75

Carlos Sainz Jr. – 7.00

Skribent: Karin

Jag hjälper dig att ha koll på det senaste i sportens värld, inte minst marknadens bäst odds. Personligen är jag sportintresserad på bred front och följer det mesta som spelas med boll och puck. Boxning är också en favorit, liksom motorsport där jag helst kikar på F1. Oavsett det är seriematcher, turneringar eller mästerskap delar jag med mig av användbara speltips som är till underlag för ditt bettande.

Skriven den 25 oktober, 2024