Inför Belgiens GP

  • 100% upp till 500 kr
  • Omsättningskrav 6x, minsta odds 1.80
  • Läs mer om NordicBet
  • Fokus på nordisk sport.
  • Odds på lägre divisioner och serier.
  • Norskt spelbolag grundat 2002.
Belgiens GP 2024 - odds, datum & svensk tid

Det är dags för den 14:e deltävlingen i F1 VM och denna gång sker loppet på VM:s längsta bana Spa-Francorchamps. Som circuit är det här en av de mest populära då den bjuder på en förtjusande blandning av raksträckor, yviga kurvor och väderförutsättningar som snabbt kan ändra läget i loppet. Inte sällan kan delar vara helt torra samtidigt som andra delar är hala och blöta efter regn.

Totalt ska förarna köra 44 varv på banan som är strax över 7000 kilometer lång. Förra året vann Max Verstappen precis som han också gjorde två år i rad innan. Inför årets Belgiens GP ser dock oddsen annorlunda ut än de gjort vid tidigare F1-race den här säsongen. Verstappen är nämligen inte längre förhandsfavorit efter skrällen i Ungern där australiern tillika McLarens Oscar Piastri oväntat tog hem segern. Men lägst vinnarodds inför helgens Grand Prix i Belgien har faktiskt Lando Norris. McLaren-föraren har ett fint race-facit med hittills i säsongen med 5 andraplatser och 1 seger (Miami).

Program Belgiens GP 2024 – datum och svensk tid

Träningspass 1: 26 juli klockan 13:30 

Träningspass 2: 26 juli, kl. 17:00

Träningspass 3: 27 juli, kl. 12:30

Kval: 27 juli, kl. 16:00 

VM-deltävling: 28 juli, 15:00

Belgiens GP på TV & stream

Vill du följa VM-loppet på Spa-Francorchamps under dagarna 26 – 28 juli är det Viaplay du ska ratta in. Med abonnemanget Viaplay Total får du direkt tillgång till alla deltävlingar i F1-VM 2024. Du kan följa Belgiens GP på TV eller direkt via stream i mobilen, dessutom väljer du själv om du ska se Grand Prix loppet live eller i efterhand. 

På Viaplay streamar du även alla träningspass samt kvalet i Belgiens GP. På så vis slipper du krångla med att köpa till andra tjänster eller byta kanal under VM-helgens gång.

Aktuella odds Belgiens GP 28/7

Det blev alltså ingen seger senast i Ungern för favoriten Verstappen. Istället körde den blott 23-årige Ocar Piastri in som etta. Han var strax över 2 sekunder snabbare än stallkamraten Lando Norris. Mercedes Lewis Hamilton blev fyra i loppet på Hungaroring. Verstappen slutade inte bättre än femma, men trots två race på raken utan pallplats är nederländaren fortsatt VM-etta före Norris.

Inför Belgiens GP är Lando Norris spelbolagens favorit att vinna loppet på söndag. Ett speltips är att spana in andra marknader än vinnare som exempelvis topp 3. Dessutom börjar det bli riktigt spännande i årets VM-säsong och därför är tipset att kolla in F1-oddsen på långtidsspel.

Vinnarodds 2024 Belgiens GP (Unibet):

Lando Norris McLaren 2.25
Max Verstappen Red Bull 3.00
Oscar Piastri McLaren 4.50
Lewis Hamilton Mercedes 15.00
George Russel McLaren 15.00

Skribent: Karin

Jag hjälper dig att ha koll på det senaste i sportens värld, inte minst marknadens bäst odds. Personligen är jag sportintresserad på bred front och följer det mesta som spelas med boll och puck. Boxning är också en favorit, liksom motorsport där jag helst kikar på F1. Oavsett det är seriematcher, turneringar eller mästerskap delar jag med mig av användbara speltips som är till underlag för ditt bettande.

Skriven den 22 juli, 2024