Vem vinner EM-finalen 2024? – Så säger oddsen

  • Upp till 1500 kr i spelkrediter + 100 gratisspel
  • 1x fastställt spel för att få spelkrediterna
  • Läs mer om Bet365
  • Min. insättning för spelkrediter är 50 kr & gratisspel är 500 kr
  • Max pris, spelrestriktioner, exkluderingar, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.
  • Erbjudandet gäller nya kunder. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter.
Odds inför finalen i fotbolls-EM 2024 - datum, avspark, svensk tid, stream, tv, guide, vinnare

Fotbollsvärldens blickar är riktade mot Olympiastadion i Berlin där Spanien och England gör upp om i finalen av Fotbolls-EM på söndagskvällen. En match mellan två fotbollsgiganter, med olika ingångsvärden i denna final. Ett Spanien som imponerat spelmässigt är också klara oddsfavoriter, mot ett England som har hankat sig fram.

Spanien har imponerat

Spanien, som jagar sitt fjärde EM-guld, kommer in i finalen med en stark formkurva efter att ha gått rent i dödens grupp och besegrat flera toppnationer på vägen. Framförallt har Spanien varit turneringens spelgladaste lag med det unga stjärnskottet Lamine Yamal på ena kanten i anfallet och turneringens utropstecken Nico Williams på andra i en offensiv 4-3-3 formation.

I finalen får Spanien tillbaka Dani Carvajal och Robin Le Normand från avstängningar. Två spelare som kommer att vara viktiga. Men trots det så är defensiven Spaniens svaghet.

Spaniens väg till EM-finalen

Spaniens resa till EM-finalen har varit en uppvisning i teknisk fotboll, taktisk briljans och ungdomlig entusiasm. Turneringen inleddes starkt med en imponerande 3-0 seger mot Kroatien, vilket direkt satte tonen för La Rojas avsikter. Deras förmåga att kombinera bollinnehav med snabba anfall satte deras motståndare på bakfoten från start. Spanien fortsatte sin starka form genom att besegra Italien i en tät match som slutade 1-0, ett resultat som demonstrerade deras förmåga att vinna även under press.

I gruppspelets sista match säkrade de sin plats i åttondelsfinalerna med en annan 1-0 vinst, denna gång mot Albanien. Deras försvar var särskilt imponerande, med bara ett insläppt mål under hela gruppspelet. I åttondelsfinalen mötte Spanien Georgien, där de visade sin offensiva styrka genom att krossa dem med 4-1. Kvartsfinalen mot Tyskland var en ännu större prövning, där Spanien drog det längsta strået efter förlängning, med ett slutresultat på 2-1.

Denna prestation ledde dem till en spännande semifinal mot Frankrike, som också de hade en stark turnering. Det var en match fylld med taktiska manövrar och individuell skicklighet, där Spanien än en gång visade sin beslutsamhet och vann med 2-1. Spaniens konsekventa prestationer har inte bara varit en uppvisning i effektiv fotboll, utan har också visat på lagets djup och flexibilitet, med bidrag från både etablerade spelare och nya stjärnor som Lamine Yamal.

England jagar sin första EM-finalvinst

England, å andra sidan, strävar efter sitt första EM-guld någonsin på herrsidan. Och detta är deras andra raka EM-final, senast blev det förlust mot Italien på straffa.

Engelsmännens väg till finalen har inte varit lika smärtfri, kantad av kritik mot både spelare och förbundskapten Gareth Southgate. Men efter taktiska ändringar och omstruktureringar i laguppställningen ser England nu starkare ut än någonsin tidigare i turneringen. Den nya 3-4-2-1 formationen har gett laget ny stabilitet och ökat hot framåt, vilket syns i deras imponerande semifinalvinst mot Nederländerna.

England har hankat sig fram till finalen

Englands väg till EM-finalen 2024 har varit allt annat än enkel. Gruppspelet började dock lovande med en 1-0 seger mot Serbien, följt av en oavgjord match mot Danmark. Det tredje gruppspelet mot Slovenien slutade dock mållöst, vilket skapade oro inför åttondelsfinalen.

I åttondelsfinalen mot Slovakien vann England 2-1 efter en sen kvittering och sedan förlängning, vilket gav dem en nödvändig moralisk boost. Kvartsfinalen mot Schweiz slutade med en dramatisk vinst på straffar efter ett oavgjort resultat i full tid, 1-1. MEn i straffläggningen så var de engelska spelarna iskalla.

Semifinalen mot Nederländerna blev ytterligare en prövning, där England lyckades vinna med 2-1. England spelade bättre än tidigare även om avgörandet kom mer av en individuell prestation än något annat. Dessutom så fick England en tveksam straff när de kvitterade till 1-1.

Jämna möten

Mötena mellan lagen har historiskt varit jämnt fördelade, men deras senaste officiella match i Nations League 2018 slutade med att båda lagen tog en vinst var, vilket antyder att denna final kan bli ytterst jämn och spännande.

Så ser du EM-finalen

TV-tittarna kan förvänta sig en match fylld med passion, taktiska manövrar och kanske även historiska ögonblick. Matchen sänds live på TV4, med förspel som startar 19.30 och matchstart vid 21.00.

Till TV4 Play 

Så säger oddsen om EM-finalen 2024

När finalen i fotbolls-EM 2024 närmar sig, reflekterar oddssättarna på bet365 över matchens potentiella utgång, vilka spelare som kan tänkas bli matchvinnare, och hur dramatiken kan komma att utspelas. Oddsen avslöjar mycket om vad vi kan förvänta oss av denna efterlängtade match mellan Spanien och England. Nedan är en kort översikt vad oddsen hos bet365 säger om hur matchen förväntas sluta.

Vem vinner EM-finalen 2024?

Oddsen från bet365 visar just nu att Spanien går in i matchen som favoriter, med ett odds på 2.37 för att vinna finalen inom ordinarie matchtid jämfört med Englands 3.50. Denna favoritstämpel styrks av Spaniens imponerande prestationer genom turneringen, där deras offensiva spel och starka försvar har varit avgörande. Oddsen för att Spanien lyfter pokalen står just nu på 1.66, vilket ytterligare understryker deras position som tippade vinnare.

Till bet365

Målsnål match enligt oddsen

Matchen förväntas bli relativt målsnål. Oddset för att båda lagen gör mål står på 2.00, vilket inte är jättehögt men ändå något högre än det motsatta spelet. Spelet ”Över 2.5 mål” i matchen har attraktiva ger oddset 2.62, vilket antyder att oddssättarna inte tror på en målrik match. Under 2.5 mål ger nämligen det låga oddset 1.50.

Vem gör målen i finalen?

Spel på målskyttar ger just nu höga odds. Harry Kane och Alvaro Morata toppar listan med de lägsta oddsen att göra mål när som helst under matchen. Just nu till hela 3.25 respektive 3.50. För den unga stjärnan Lamine Yamal och Spaniens Dani Olmo erbjuds odds på 4.50 gånger pengarna.

Oddset på hörnor talar ändå för en offensiv match

Spelet på antal hörnor och kort ger en indikation på matchens intensitet. Oddsen för ”över 8 hörnor” totalt ligger på 1.83, vilket tyder på en match där båda lagen pressar offensivt. Oddsen för ”exakt 8 hörnor” är 7.50, vilket erbjuder ett högt värde för de som tror på ett specifikt matchscenario.

Fler odds hittar du här på Spanien – England >

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 12 juli, 2024