Davis Cup 2024 – de är favoriter

  • Upp till 1500 kr i spelkrediter + 100 gratisspel
  • 1x fastställt spel för att få spelkrediterna
  • Läs mer om Bet365
  • Min. insättning för spelkrediter är 50 kr & gratisspel är 500 kr
  • Max pris, spelrestriktioner, exkluderingar, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.
  • Erbjudandet gäller nya kunder. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter.
Davis Cup 2024- de är favoriter & odds

I september är det återigen dags för världens största lagturnering för herrar där Italien är regerande mästare. Egentligen kan vi kalla den här turneringen för ”tennis-VM för herrlag” och vi syftar så klart på Davis Cup som utan tvekan ett av årets stora höjdpunkter. Här får spelare i en annars typisk individuell sport chansen att spela som en del av ett landslag. Först ut är gruppspelet som sedan går över i playoff-spel senare i höst.

Totalt är det fyra olika städer som står värdar för gruppspelet i Davis Cup 2024. Nämligen Bologna (Italien), Valencia (Spanien), Manchester (Storbritannien) och Zhuhai (Kina). Finalerna kommer att äga rum i Costa del Sol-huvudstaden Malaga.

Inför årets upplaga av Davis Cup är Spanien favorit att vinna turneringen. Detta efter Alcaraz framgångar under året och han får sällskap av Roberto Bautista, Pablo Carreño samt Marcel Granollers. Frankrike och Tyskland ser ut att ha bäst chanser att utmana Spanien.

Vill du betta på Davis Cup 2024 är det här rätt underlag att ha tillhands. Häng med för att ta reda på mer fakta inför den stundande lagturneringen!

När spelas Davis Cup 2024?

Sverige är inte vidare till gruppspelet i Davis Cup efter att ha förlorat kvalet mot Brasilien tidigare i år. Istället håller vi tummarna för att de blågula tennisspelarna kan ta sig till slutspel i turneringen 2025 genom att vinna mot Indien på hemmaplan. För dig som vill följa Davis Cup 2024 det i september startskottet går.

Datum för Davis Cup 2024

Datum för gruppspelet i Davis Cup är perioden 10 till 15 september. Det är värdstäderna som väljer exakta datum för de gruppmatcher som lagen ska spela.

Herrlag i gruppspelet:

  • Grupp A (Bologna): Belgien, Brasilien, Italien, Nederländerna
  • Grupp B (Valencia): Spanien, Australien, Tjeckien, Frankrike
  • Grupp C (Zhuhai): Chile, Tyskland, Slovakien, USA
  • Grupp D (Manchester): Argentina, Kanada, Finland, Storbritannien

Vad säger Davis Cup-oddsen?

I skrivande stund är det Spanien som är oddsfavorit inför Davis Cup-turneringen 2024. Men vill du spela på gruppspelet kommer du även ha den möjligheten lite närmare i tid till eventet. Det finns ännu inga vinnarodds på gruppspelet, men håll utkik på bet365 som är en av de bästa bettingsidorna för att tippa på Davis Cup.

Vinnare Davis Cup 2024 – oddsens favoriter

  • Spanien
  • Frankrike
  • USA
  • Tyskland

Personliga reflektioner inför Davis Cup 2024

Davis Cup-favoriten Spanien har en tuff utmaning redan i gruppspelet där de möter Frankrike, Australien och Tjeckien. Inte minst mot fransmännen som också är en av turneringens bästa lag. Personligen har mitt intresse för tennis ökat på senare år och jag tycker att det är särskilt spännande med denna typ av turneringar. Plötsligt får spelare som Alcaraz, Sverev och Jannik helt andra roller än den de normalt sett har i den individuella tennissporten.

Jag tror att Spanien kan klara av det svåra slutspelet och nå finalen på hemmaplan i Malaga. Finalmotståndet skulle mycket väl kunna bli USA och i den duellen tror jag det blir Alcaraz & Co som vinner Davis Cup-pokalen.

Skribent: Karin

Jag hjälper dig att ha koll på det senaste i sportens värld, inte minst marknadens bäst odds. Personligen är jag sportintresserad på bred front och följer det mesta som spelas med boll och puck. Boxning är också en favorit, liksom motorsport där jag helst kikar på F1. Oavsett det är seriematcher, turneringar eller mästerskap delar jag med mig av användbara speltips som är till underlag för ditt bettande.

Skriven den 21 augusti, 2024