Bragdguldet 2024: odds & favoriter

  • 1000 kr gratisspel
  • Minsta odds: 1.80
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
Vem vinner Bragdguldet 2024: odds & favoriter

Snart kommer vi återigen att ha en vinnare av årets Bragdguld, det prestigefyllda priset som Svenska Dagbladet delar ut för “årets främsta svenska idrottsbragd”. I nästan 100 år har medaljen varit ett återkommande inslag i den svenska idrottsscenen och inför Bragdguldet 2024 är Armand Duplantis stor odds favorit. 

I skrivande stund ger Unibet 1.03 x pengarna på stavhopparen, vilket är mycket lägre än duon David Åhman och Jonathan Hellvig som är andra favorit. Beachvollyparet vann guld i sommarspelen i år och är just nu Duplantis närmaste konkurrent om medaljen, sett till oddsen. Vinner Duplantis Bragdguldet 2024 blir det hans andra i ordningen.

Häng med för att ta reda på mer om årets stora idrottsutmärkelse och vilka som är med och utmanar om Bragdguldsmedaljen. Vi ger dig en sammanfattning inför korandet – oddsen, favoriterna och tips om var du bettar på Bragdguldet 2024.

Mondo årets favorit att vinna Bragdguldet

Guld i sommarspelen och flera världsrekord är bragderna som med stor sannolikhet kan ge Armand “Mondo” Duplantis årets Bragdguld. Det har gått fyra år sedan senast stavhopparen fick ta emot den åtråvärda medaljen. I år är han är stor favorit hos spelbolagen och blir det ett andra bragdguld för Mondo tar han sig in på samma lista som Ingemar Stenmark, Björn Borg, Anja Pärsson och Sarah Sjöström som samtliga vunnit medaljen två gånger.

De utmanar om Bragdguldet 2024

När sommarspelen var över kunde vi konstatera att flera svenska idrottare presterat på en imponerande nivå. Utöver den nämnda favoriten är guldduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, möjliga kandidater att vinna Bragdguldet 2024. 

Även det svenska bordtennislandslaget gjorde en heroisk insats under sommarspelen i Paris där man säkrade två silver.

Ett annat namn värt att nämna i sammanhanget är Tara Babulfath som vann brons i judo i Paris. Därutöver är även golfstjärnan Ludvig Åberg med och utmanar om Bragdguldet efter att ha gjort bra ifrån sig i de stora PGA-turneringarna. Men däremot till mycket högre odds än tidigare nämnda svenska idrottare.

Oddsen på Bragdguldet 

Det är alltså inga tvivel om vem som är favorit inför utdelningen av årets Bragdguld. Duplantis vinnarodds hos spelbolag som Unibet är riktigt lågt och jämfört med utmanarna snackar vi solklar favorit.

Till Unibet

Vem vinner bragdguldet 2024 – oddsen:

Duplantis 1.03

Åhman/Hellvig 10.00

Herrlandslaget i pingis 15.00

Tara Babulfath 31.00

Ludvig Åberg 101.00

Skribent: Karin

Jag hjälper dig att ha koll på det senaste i sportens värld, inte minst marknadens bäst odds. Personligen är jag sportintresserad på bred front och följer det mesta som spelas med boll och puck. Boxning är också en favorit, liksom motorsport där jag helst kikar på F1. Oavsett det är seriematcher, turneringar eller mästerskap delar jag med mig av användbara speltips som är till underlag för ditt bettande.

Skriven den 30 augusti, 2024