USA-valet: Harris favorit hos spelbolagen efter debatten

  • 1000 kr gratisspel
  • Minsta odds: 1.80
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
Kamala Harris ny oddsfavorit efter debatten mot Trump

Den första duellen mellan det amerikanska presidentvalets kandidater Kamala Harris och Donald Trump blev en hetsig debatt. Ett ledord under den 90 minuter långa debatten blev ”lögnare” – något både Harris och Trump kallade den andre för. Kikar vi på USA-valet odds har dock utgångsläget förändrats sedan senast. Kamala Harris är nu spelbolagens favorit och hos bet365 spelas den demokratiska presidentkandidaten till 1.83. Ett bet på Donald Trump ger i skrivande stund 2.00 x pengarna.

Allt är långt ifrån avgjort inför USA-valet och vill du betta på vem som vinner presidentvalet går vi nu in i en spännande tid. Tipset är att hänga med i nyheterna och följa rapporteringen kring det amerikanska valet. Håll även utkik efter uttalanden från både den demokratiska och republikanska partisidan eftersom dessa kan påverka oddsens favorit inför USA-valet i november.

USA-valet odds på Trump vs Harris

Tidigare i veckan var det Donald Trump som var spelbolagens favorit att vinna USA-valet senare i oktober. Men efter presidentkandidaternas första möte har oddsen gått i annan riktning. Istället för att ligga runt 1.70 har Trumps vinnarodds hos Unibet stigit till 2.00. Vi kan ställa oddset i jämförelse med presidentoddsen direkt efter mordförsöket på Trump i början av juli. Vid den tidpunkten spelades Harris till oddset 9.00 och Trump låga 1.30.

Den inledande debatten

I det första mötet mellan valets två kandidater var det några ämnen som stack ut. De diskuterade bland annat ekonomi där Harris anklagade Trump för att endast stötta de rika amerikanerna. Trump, å andra sidan, menade att den amerikanska ekonomin aldrig varit så pass stark som under hans presidenttid. Vidare menade Kamala Harris att Trump efterlämnat en enormt stor arbetslöshet, vilket republikanen kontrade genom att hänvisa till de massor av jobb han skapade som ledare i Vita Huset.

En annan viktig fråga när det gäller duellen mellan Harris och Trump är så klart migration. Framför allt den illegala invandringen som är ett viktigt kort på Trumps bord. Under debatten påstod han bland annat att immigranter äter ”amerikanernas hundar”. Vid det tillfället valde programledaren att tillrättavisa Trump genom att poängtera saknaden av bevis för det påståendet.

Självklart var även internationella frågor en del av den senaste debatten och ett viktigt ämne inför det amerikanska presidentvalet. Såväl Ukraina som Hamas/Israel-konflikten togs upp under duellen där Trump fick Harris att bekräfta Israel-solidaritet samtidigt som han vid ett tillfälle menade att hon ”hatade Israel”. Med stark förmodan ett strategiskt drag från republikanen eftersom Harris har visat ett starkare stöd för Palestina än sin företrädare Biden. Trump avslutade sitt anförande kring dessa internationella konflikter med att hävda att båda hade avböjts om han hade fått fortsätta regera som amerikansk president.

Vem vinner USA-valet – så säger oddsen

Det är alltså Kamala Harris som just nu är spelbolagets favorit att vinna USA-val. Före den första debatten hade Donald Trump ett litet övertag, men nu är det istället den demokratiska kandidaten som spelas till lägsta USA-valet odds.

Aktuella USA-valet odds (Unibet):

Donald Trump 2.00
Kamala Harris 1.84

Då avgörs valet

Den 5 november äger det amerikanska presidentvalet rum och i normala fall kommer ett resultat vara tillgängligt redan på valnatten. Det innebär att vi kommer att veta vem som vinner USA-valet tidig morgon svensk tid. Men saker kan hända, precis som senast 2020 då det tog fyra dagar innan slutresultatet kunde presenteras. Poströster är exempelvis en faktor som kan påverka hur lång tid det tar att få fram ett resultat från det amerikanska presidentvalet. Det skulle även kunna bli en del omräkningar i vissa delstater eftersom mycket tyder på en jämn fight.

Skribent: Karin

Jag hjälper dig att ha koll på det senaste i sportens värld, inte minst marknadens bäst odds. Personligen är jag sportintresserad på bred front och följer det mesta som spelas med boll och puck. Boxning är också en favorit, liksom motorsport där jag helst kikar på F1. Oavsett det är seriematcher, turneringar eller mästerskap delar jag med mig av användbara speltips som är till underlag för ditt bettande.

Skriven den 11 september, 2024