Silly season: Sommarens fönster 2024

  • 1000 kr gratisspel
  • Minsta odds: 1.80
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
Silly Season odds & datum sommarens fönster 2024 & heta övergångar

Precis som alltid är det med spänning vi ser fram emot vad som brukar kallas för Silly season, alltså transfermarknaden inom fotbollen och nu är det sommarens fönster som gäller.

Det är i Silly season vi får nys om olika rykten om övergångar eller redan bekräftade spelaravtal. Allt som händer på marknaden ramlar in under begreppet “silly season”, det vill säga händelser som har direkt relation till olika klubbar och trupper.

Är du nyfiken på hur det här med silly season fungerar och hur oddsen på övergångar under sommarens fönster 2024 ser ut? Häng med, här guidar vi dig till årets Summer Silly Season!

Sommarens transferfönster 2024

Just nu står vi inför vad som brukar kallas sommarens fönster inom silly season, men det finns två transferfönster i varje liga. Sommarens fönster sker i Sverige mitt i säsongen och det finns även ett silly season transferfönster inför en ny säsong. Om vi ser till Allsvenskan är det alltså under sommarens fönster 2024 en klubb kan värva en ny spelare. Det är alltid transferfönstret som gäller i den köpande klubbens liga som gäller vid övergång.

Sommarens fönster är lite kortare än transferfönstret inför en ny säsong, här i Sverige är silly seasons sommarfönster öppet från den 2 juli fram till natten till den 31 augusti. Inför-säsongen-fönstret i Sverige är längre och brukar gälla från årsskiftet fram till början av april.

Andra europeiska länder där man spelar höst- och vårsäsong har i regel transferfönstret öppet mellan den 1 juli och 31 augusti. För dessa klubbar brukar hela januari månad vara silly season under pågående säsong. Premier League är först ut bland de stora ligorna och fönstret öppnar redan den 14 juni.

Datum för sommarens fönster 2024

  • Allsvenskan: 2 juli – 26 augusti
  • Premier League: 14 juni – 30 augusti
  • La Liga: 1 juli. 30 augusti
  • Bundesliga: 1 juli – 30 augusti
  • Serie A: 1 juli – 30 augusti
  • Ligue 1: 1 juli – 30 augusti

Odds & spel på övergångar sommaren 2024

Du kan betta på övergångar under sommarens fönster 2024 hos spelbolaget Unibet. Spelet hittar du under specialare och just nu kan du exempelvis spela på en möjlig övergång för svenska Viktor Gyökeres, som den senaste säsongen spelade för Sporting Lissabon.

Se oddsen just nu nedan på heta övergångar hos Uniubet.

Paul Pogba

Spel Vinstchans Odds
Spelstopp: 2025-08-31 23:59:00
Marseille
25.47% 1.85 Spela
Al Hilal
11.78% 4.00 Spela
Atlanta United FC
11.78% 4.00 Spela
Al-Ahli SC
9.42% 5.00 Spela
Juventus
7.85% 6.00 Spela
Al Ittihad
5.89% 8.00 Spela
Al Nassr
5.89% 8.00 Spela
Los Angeles Galaxy
5.89% 8.00 Spela
Inter Miami CF
4.71% 10.00 Spela
Real Madrid
3.37% 14.00 Spela
Manchester United
2.94% 16.00 Spela
Chelsea
2.77% 17.00 Spela
FC Barcelona
2.24% 21.00 Spela
Fler odds Färre odds

Om du ska betta på övergångar är det alltid till din fördel att hålla dig uppdaterad om vad som händer på transfermarknaden. Som vi varit inne på är en hel del lösa rykten, men det brukar också ligga en viss sanning i spekulationerna.

Försök att skapa dig själv en så bra bild som möjligt av en Silly season-snackis genom att jämföra källor. Utgå från olika frågeställningar för att komma fram till det mest rimliga alternativet. Ser vi till exemplet med Gyökeres, finns det någon logik bakom en möjlig övergång till Chelsea? Är det rimligt att han blir kvar i Portugal?

Bekräftade Silly season övergångar efter sommaren 2024

Djurgårdens Lucas Bergvalls övergång till Tottenham Hotspur var ett faktum efter Premier Leagues silly season fönster under vårsäsongen 2023/24. Talangen är nu på plats i London där träningarna inför den nya säsongen är igång efter uppehållet. Men innan allt blev bekräftat snurrade många silly season rykten kring Bergvall. Det snackades om Inter, Frankfurt, Newcastle och länge verkade Barcelona bli hans nästa adress. Men i slutändan var det Tottenham som erbjöd det bästa upplägget för 18-åringen.

I Allsvenskan har det talats om att Elfsborgs André Boman kommer att lånas ut till Halmstad eftersom han fick lite speltid under vårsäsongen. Inför sommarens fönster 2024 tyder också det mesta på att så blir fallet.

Här kan du se de senaste övergångarna (extern sida) >

Rykten inför Silly seasons sommarfönster 2024

DIF-målvakten Jacob Widell Zetterström är en svensk spelare som eventuellt kan hamna utomlands efter sommarens fönster. Han har tagit för sig den här säsongen och det finns rykten om att Wolverhampton är intresserade av 25-åringen. Som svar på detta har det snackats om en möjlig DIF-värvning av Jacob Rinne som just nu spelar för saudiska Al-Fateh. Han har ett känt Djurgårdshjärta och skulle nog gärna få chansen i DIF, vilket skulle kunna bli verklighet i silly seasons sommarfönster 2024.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 10 juli, 2024